Ілюстрація REUTERS

Промислове виробництво в Україні у червні 2019 року в річному вираженні - до червня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів впало на 2,3% після зростання на 1,6% у річному вираженні в травні.

Читайте такожНацбанк підвищив прогноз зростання економіки України

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в червні в річному вираженні впало на 1,3%.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво у червні знизилось на 3,7% без урахування коригування на ефект календарних днів, або на 1,3% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в червні в річному вираженні зафіксовано у виробництві електричного обладнання - на 35,1%, деревообробній промисловості - 13,7%, текстильному виробництві та машинобудуванні - по 13,3%.

Найбільше зростання зафіксовано у видобутку кам'яного та бурого вугілля - 9,4%, хімічній промисловості - 6,3%, видобутку металевих руд - 5,1%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, зростання промислового виробництва в Україні в травні 2019 року в річному вираженні - до травня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів уповільнилось до 1,6% із 5,2% у квітні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.