В Україні запустили новий сервіс / фото УНІАН

Кабінет міністрів України спільно з платформою OpenDataBot запустили новий сервіс для онлайн-моніторингу змін у держкомпаніях, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

Читайте такожВ Україні щорічно відбувається близько 400 рейдерських атак - OpenDataBot

«Ми запустили разом з Opendatabot новий сервіс. Він зробить нашу державу прозорішою. Як ви знаєте, в нашій країні багато державних підприємств. Занадто багато. Якщо бути точним, 3654 штуки. Минулого тижня Рада ухвалила закон, який відкриває можливість для їх приватизації (крім кількох)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами Дубілета, тепер кожен громадянин, журналіст або активіст може почати стежити за змінами, які відбуваються з усіма цими компаніями, - зміна власників, керівництва, зміна податкового статусу, судові справи тощо.

Повідомляється, що для передплати на сервіс від платформи Opendatabot достатньо відкрити месенджер Telegram, Viber або Facebook і написати в ньому «Державні компанії».

«За будь-якої зміни вам у месенджер буде надсилатися повідомлення. Держпідприємства - це наша спільна власність. За нею треба наглядати», - додав Дубілет.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня онлайн-сервіс OpenDataBot презентував функцію перевірки модельного статуту компанії. Модельний статут містить основні відомості про діяльність компанії, зокрема інформацію про повноваження директора, з якою важливо ознайомитися перед початком роботи з компанією.