Абромавічус переконаний, що оборонна галузь готова до реформування / фото УНІАН

Керівництво державного концерну "Укроборонпром" зосередилося на реформування самої суті його існування і рухається в напрямку корпоратизації, про що заявив гендиректор концерну Айварас Абромавічус на засіданні спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.

Читайте такожАвіаремонтники "Укроборонпрому" достроково виконали держоборонзамовлення

"Ми зосередилися на реформування самої суті існування концерну і рухаємося в напрямку його корпоратизації. Нарешті склалися всі необхідні умови для впровадження важливих реформ, зокрема, завдяки налагодженню дієвої взаємодії та наявності повної підтримки з боку Верховної Ради та профільних міністерств", - цитує Абромавичуса його прес-служба.

Відео дня

Також він запропонував НАТО розглянути можливість розширити формат залучення української промисловості в багатонаціональні проекти НАТО, дослідження промислово-консультативної групи НАТО, для підтримки й допомоги за напрямами стандартизації, контролю якості, оцінки відповідності оборонної продукції.

"Дуже важливим і перспективним напрямком взаємодії може стати залучення наших підприємств до ремонту і модернізації озброєння та військової техніки радянської розробки та виробництва, яка експлуатується в країнах альянсу. Ми готові також приєднатися в якості співвиконавців до процесу розробки та виготовлення західних зразків озброєння і військової техніки", - цитує Абромавичуса прес-служба концерну.

Він також запропонував поглибити співробітництво у сфері стратегічних авіаційних перевезень програми SALIS.

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Абромавичуса генеральним директором концерну "Укроборонпром".

Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.