Гончарук вирішив боротися з неофіційною зайнятістю в будівельній галузі / фото УНІАН

Кабінет міністрів України має намір боротися з тіньовим видобуванням будівельних матеріалів в країні, а також зайнятися легалізацією трудових відносин у будівельній галузі.

Читайте такожКабмін має намір боротися з корупцією "до повного її зникнення"

Про це на нараді з питань розвитку будівельної галузі та детінізації ринку праці в будівництві заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Перше, що ми хочемо - щоб будівельні матеріали видобувалися легально. Друге - ми хотіли б, щоб працевлаштування в галузі було білим... Третє - ми б хотіли, щоб ви перестали бути заручниками корумпованих органів, насамперед ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції - УНІАН)", - сказав він.

Прем'єр анонсував, що в найближчі тижні уряд разом з правоохоронними органами вчинить дії з легалізації видобутку будматеріалів.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, легально в Україні працюють 12,8 мільйона з 28,5 мільйона громадян працездатного віку.

У 2018 році Державна служба України з питань праці виявила 25 179 працівників, допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин, в результаті чого наклала на роботодавців штрафи на суму близько 1,7 мільярда гривень.