Ілюстрація REUTERS

Рівень безробіття в Україні в 2022 році становитиме 6%, а рівень зайнятості серед населення підвищиться до 60,7%.

Читайте такожМінекономіки готує новий закон про працю: що зміниться

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з посиланням на міністра Тимофія Милованова.

Відео дня

"Ми очікуємо, що завдяки виконанню Основних напрямів реалізації державної політики у сфері зайнятості населення ми скоротимо рівень безробіття до 6%, зменшимо обсяг неформальної зайнятості населення, а також збільшимо кількість зайнятих економічною діяльністю громадян віком 15-70 років до 60,7% у 2022 році", - сказав він.

Згідно з повідомленням, серед основних напрямів політики міністерства у сфері зайнятості - розвиток національної економіки і створення нових робочих місць, стимулювання підприємництва і самозайнятості, детінізація трудових відносин, сприяння зайнятості молоді, а також реформування Держслужби зайнятості та ведення ефективної політики в сфері трудової міграції.

За даними Держстату, в третьому кварталі 2019 року рівень безробіття серед громадян віком 15-70 років становив 7,3%. При цьому рівень зайнятості серед населення дорівнював 59,3%.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів має намір знизити рівень безробіття в Україні до 5%, про що йдеться у програмі діяльності уряду.

Також уряд найближчим часом представить новий законопроект про працю, який передбачає гнучкий графік роботи.