Суд наклав обмеження на 50,3% акцій Полтавського ГЗК / фото УНІАН

Суд встановив обмеження у розмірі 50,3% на акції Ferrexpo Poltava Mining (FPM), що належать Ferrexpo AG, Switzerland, повідомила прес-служба компанії. Згідно з повідомленням, обмеження не впливає на володіння акціями, але забороняє їх передачу.

Читайте такожНацбанк почав примусове стягнення з Жеваго 1,5 мільярда гривень

«Група вважає, що це обмеження є тимчасовим і пов'язане з поточними в Україні питаннями, що стосуються Костянтина Жеваго (українського бізнесмена - УНІАН) і одного з підприємств, якими він володів до 2015 року (банк "Фінанси і кредит"). Діяльність Ferrexpo залишається незмінною і продовжується в звичайному режимі. Крім того, Ferrexpo AG наміру не має і ніколи не збиралася передавати свою частку в FPM», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що рада Ferrexpo вважає, що апеляція на рішення суду повинна бути успішною. Як тільки результат цього звернення стане відомий, Ferrexpo проінформує ринок відповідним чином.

Як повідомляв УИАН, на початку жовтня 2019 року Костянтин Жеваго був оголошений у розшук у справі про розтрату коштів банку «Фінанси та кредит».

27 вересня минулого року перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко заявила, що Жеваго перевіряли на причетність до злочинної схеми щодо розтрати і легалізації 2,5 млрд грн банку «Фінанси та кредит» і заочно вручили підозру. За даними відомства, він є бенефіціарним власником банку.

Довідка УНІАН. Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовують у виробництві сталі. Поточні виробничі активи – Полтавський і Єристівський ГЗК. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини та інших європейських країн, а також Китаю, Індії, Японії, Тайваню і Південної Кореї. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Найбільшим акціонером Ferrexpo є український бізнесмен Костянтин Жеваго.