Ілюстрація REUTERS

Наглядова рада Українського фонду стартапів вирішила надати грантове фінансування першим восьми проектам, які подали свої ідеї на першому Pitch Day 25 січня.

Читайте такожМінцифри відправить 15 українських стартапів до Кремнієвої долини

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, Seed грант обсягом 1,25 млн грн отримають компанії AeroDrone (комплексні рішення на базі безпілотних літаків), GeoDesign.info (онлайн-сервіс про переваги та ризики відкриття магазину/кафе/перукарні залежно від локації), BIOC (технологія створення біопластику), FieldBI (аналітично-експертна система поліпшення результативності рішень), «Правомен» (автоматизований помічник з побутових юридичних питань), Framiore (бренд жіночого одягу з власним швейним виробництвом).

Відео дня

Pre-seed гранти обсягом 625 тис. грн отримають компанії Pytag (аналітична платформа для торгівлі зерном), BioBin (мобільний додаток для управління споживанням і відходами).

Також повідомляється, що наступний Pitch Day відбудеться на початку березня.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у грудні 2019 року оголосив старт прийому заявок від підприємців на фінансування Українським фондом стартапів, що дозволить підтримувати креативні компанії, які потребують ресурсів.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, Фонд стартапів становитиме 440 млн грн.

Фонд фінансує майже всі напрямки, крім азартних ігор, виробництва небезпечних речовин, алкогольного і тютюнового виробництва, а також військових і ядерних технологій.