Україні під час травневого саміту країн-членів Митного союзу запропонують стати спостерігачем у МС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив народний депутат України, екс-міністр закордонних справ (2009-2010), екс-міністр економічного розвитку та торгівлі (2012 р.) Петро Порошенко під час шостого міжнародного Київського форуму безпеки “Безпека у небезпечному світі”.

“Якою буде наступна пропозиція Росії, я знаю точно. Оскільки наприкінці травня вони матимуть саміт за участю усіх країн Митного союзу, куди запросять Президента України Януковича. Що я можу очікувати - вони запропонують українському Президенту, я думаю, статус спостерігача у Митному союзі”, - сказав П.Порошенко.

Відео дня

За його словами, пропозиція Росії стати спостерігачем у Митному союзі буде підкріплена обіцянкою зменшити ціну на природний газ для України.

Водночас П.Порошенко зазначив, що, на його думку, Україна відмовиться від такої пропозиції через те, що у листопаді поточного року Україна планує підписати Угоду про асоціацію із Європейським Союзом.

Як повідомляв УНІАН, 19 березня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Україна веде переговори з Митним союзом про отримання статусу спостерігача.

5 квітня Президент В.Янукович заявив, що Україна сподівається отримати статус спостерігача в цьому об’єднанні.

«Остання пропозиція, яку я озвучив під час зустрічі з Президентом Росії, - про те, щоб ми все ж таки знайшли формат наших відносин, а ми на даному етапі бачимо його як формат спостерігача», -наголосив В.Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Радник Путіна називає самообманом статус спостерігача в Митному союзі