Zara повертається в Україну / фото ua.depositphotos.com

Мережа магазинів брендового одягу Zara повертається в Україну після 2-річного закриття. Про це повідомляє Financial Times.

Іспанська Inditex S.A. (володіє мережами Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Oysho та ін.) повідомила, що відкриття магазинів почнеться на початку квітня. Всього планують знову відкрити 50 із понад 80 торговельних точок.

Рішення про закриття магазинів прийняли після початку повномасштабної війни. На думку експертів, повернення Zara свідчить про деяку "нормалізацію"‎ життя в крупних українських містах. Це також може стати сигналом для інших закордонних компаній, які теж пішли з України після лютого 2022 року.

Відео дня

Іспанський рітейлер Inditex э одною з  найбільших у світі груп, що займається продажом модного одягу. До війни його точки були одними з головних привабливостей для багатьох торгових центрів.

Корпорація об'єднує понад 5 тис магазинів у більш ніж 90 країнах світу. Чистий прибуток компанії тільки за першу половину минулого року склав 2,51 млрд євро. Власником контрольного пакета акцій залишається іспанський мільярдер Амансіо Ортега.

Фактор війни – реакція ринку

До російського вторгнення іноземні fashion-рітейлери займали 78% українського ринку. Однак після початку війни імпорт одягу та взуття до країни впав майже на 60%: зокрема були закриті магазини Zara, Pull & Bear, Bershka та шведський H&M. 

У той же час на українському ринку з'являлись і нові учасники. Так, у минулому році повідомлялось, що Україна стане першим закордонним ринком для магазинів польського бренду жіночого одягу Greenpoint. 

А у лютому стало відомо про створення нового українського бренду для воєнних на протезах. 

Вас також можуть зацікавити новини: