Йдеться про твіти про обсяг виробництва сонячних дахів Tesla і вартості акцій автовиробника / Ілюстрація REUTERS

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) вказала компанії Tesla, що СЕО компанії Ілон Маск двічі публікував твіти про показники компанії без попереднього схвалення юристами.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте такожІлон Маск прокоментував смертельну ДТП за участю Tesla

Відео дня

Йдеться про твіти про обсяг виробництва сонячних дахів Tesla і вартості акцій автовиробника.

Так, регулятор піддав сумніву твіт про сонячні дахи, написаний Маском в липні 2019 року.

Тоді СЕО Tesla повідомив, що компанія хоче випускати "близько 1000 сонячних дахів на тиждень до кінця цього року".

У серпні 2019 року комісія направила в компанію лист про порушення. Там відповіли, що Маск не представив твіт на розгляд юристів, проте пізніше вони визнали його прийнятним. Після цього регулятор направив автовиробнику ще один лист. У компанії заперечили, що твіт є "особистою думкою" Маска і не вимагає дозволу юристів.

Разом з тим в комісії визнали, що твіт стосується фінансового стану компанії і юристи мали його схвалити.

У червні 2020 року регулятор повідомив адвокатам Tesla, що сподівається вирішити ситуацію без звернення до суду. Однак у компанії відмовилися "вступати в предметний діалог" з приводу твіту від 1 травня.

Штраф

Восени 2018-го SEC оштрафувала Tesla та особисто Ілона Маска на $40 млн після твіту Маска, в якому він заявив, що готовий зробити Tesla приватною компанією і викупити всі акції в інвесторів. Пізніше виявилося, що у нього не було на це грошей, і SEC розцінила заяви, як маніпуляцію на ринку цінних паперів.

Попри те, що після цього Ілону Маску, як главі публічної компанії, рекомендували менше публікувати в Twitter особисті висловлювання різного роду, 47-річний інженер називав комісію з цінних паперів "комісією зі збагачення для короткострокових вкладників" і поміняв свій акаунт в соцмережі через новий інтернет-мем.

Як змінювалася позиція в рейтингу