Tesla почала використовувати вбудовану в дзеркало заднього виду камеру / Ілюстрація REUTERS

Tesla почала використовувати в Model 3 і Model Y вбудовану в дзеркало заднього виду камеру для контролю уваги водія при активній функції Autopilot.

Про це повідомляє Electrek.co.

Читайте такожІ це не біткоїн: Ілон Макс замислився про ще одну глобальну інвестицію

Відео дня

Tesla не дає чіткого визначення "неуважності водія" і не уточнює, що відбувається при фіксації таких порушень.

Старші автомобілі Model S і Model X, випущені до 2021 року, не оснащуються камерою в салоні. Але вона має бути присутня в оновлених варіантах, чиї поставки почнуться найближчим часом.

Ця камера спочатку призначалася для інших цілей - відеофіксації, коли запрацює сервіс роботаксі Tesla Network. 

Камери в салонах Tesla

  • У 2020 році Tesla вперше активувала камери в салонах за допомогою оновлення прошивки. Тоді власників автомобілів просили дозволити робити фото і відео для "розробки функцій безпеки та поліпшень в майбутньому".
  • Крім того, до цього Tesla використовувала камеру для контролю уваги водіїв в рамках бета-тесту оновлення Full Self-Driving (FSD).
  • У березні Ілон Маск повідомив, що Tesla виключила з програми декількох бета-тестерів, які "не приділяли достатньої уваги".
  • Функція стеження за увагою водія через камеру в автомобілях Tesla з'явилася після квітневої смертельної аварії за участю Tesla Model S в Техасі, яка спровокувала чергову хвилю критики на адресу виробника за недостатньо хороший захист від дурня, і почастішали публікації роликів від «водіїв», що їхали на задньому сидінні в Tesla з увімкненим автопілотом.
  • Напередодні Tesla оголосила про зміну стратегії розвитку автопілота - компанія поступово повністю відмовиться від радарів і перейде на нову версію автопілота, що використовує для навігації тільки камери.
  • Примітно, що спочатку Ілон Маск висловлювався проти системи стеження за водієм.