Законопроект підтримали 330 народних депутатів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект, який передбачає можливість для споживачів отримувати експлуатаційні документи в електронному вигляді при гарантійному обслуговуванні товарів.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття за основу законопроекту №4185 "Про внесення змін до Закону України "Про захист прав споживачів" щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді" проголосували 330 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожРада схвалила фінансування центрів культурних послуг з держбюджету

Відео дня

Загалом законопроект підтримали 335 депутатів.

Як повідомив народний депутат Єгор Чернєв, законопроект передбачає, що за бажання споживачі зможуть отримувати документи як в паперовому, так і в електронному вигляді.

"Ми пропонуємо зробити гарантії на побутову техніку в електронному вигляді. Це - безпаперова економіка, цифрова економіка. Крім цього, це одне з прохань компаній, зокрема, Apple, щоб перевести це в сучасний електронний вигляд", - сказав він.

Офіс Apple в Україні

30 червня американська технологічна компанія Apple відкрила офіс в Україні, що дозволить їй безпосередньо ввозити техніку в країну.