1 вересня 2023 року стало відомо про те, що корпорація PepsiCo внесена до списку міжнародних спонсорів війни / фото ua.depositphotos.com

Ресторани парламенту Фінляндії припинили подавати Pepsi у зв'язку з тим, що компанія досі продовжує свою діяльність в Росії.

Як повідомляє фінська телекомпанія Yle, продукція PepsiCo більше не продається в приміщеннях парламенту. Це рішення послідувало за скаргою члена парламенту - центриста Томаса Кеттунена, який закликав парламент "подати приклад", зупинивши продаж "кривавої Pepsi".

Війна в Україні та ситуація з Pepsi

1 вересня 2023 року стало відомо про те, що корпорація PepsiCo внесена до списку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує працювати в Росії і платити значні податки до її бюджету.

Відео дня

PepsiCo виробляє прохолодні напої, соки, чіпси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під основними марками Chester's, Chipsy, Lay's, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7UP, Simba, Snack a Jacks, Sonric's, Tropicana, "Агуша", "Чудо", "Слов'яночка", "Садочок", "Сандорик", "Машенька" та ін.

За показником чистого прибутку ця компанія є четвертою за розміром в галузі напоїв і харчових продуктів в РФ. У перший рік повномасштабного вторгнення чистий прибуток зріс на 333% до 525 млн дол., порівняно з 2021 роком. Податків до бюджету РФ було сплачено більш ніж на 115 млн дол. (або 8,29 млрд руб.).

У березні 2022 року PepsiCo заявила про припинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у Росії. Проте вже у серпні 2022 року виробництво напоїв "7UP" та "Mirinda" під брендами "Evervess" та "Frustyle" відновилося. А в березні 2023 року напій "Pepsi" почали випускати під брендом "Evervess".

Крім того, PepsiCo запустила в РФ новий бренд лимонаду під назвою "Российский подарок" на зміну попереднім продуктам. Компанія також продовжує виробництво і дистрибуцію чіпсів, снеків і молочних продуктів.

Вас також можуть зацікавити новини: