Держмитниця опублікувала список російських товарів, що потрапили під спецмита

Уряд прийняв рішення продовжити дію постанови від 17 серпня нинішнього року.

Кабінет Міністрів України на рік продовжив дію спеціальних мит на деякі категорії товарів з Російської Федерації.

Про це на каналі в месенджері Telegram повідомили представники прес-групи Держмитної служби.

Читайте такожКабмін продовжив санкції проти російських товарів до кінця 2020 року

Згідно з текстом повідомлення, уряд прийняв рішення продовжити дію до кінця 2021 року постанови від 17 серпня нинішнього року.

"Реалізація постанови в цілому є відповіддю РФ на застосування нею торгових і обмежувальних заходів у торгівлі проти України. Передбачені постановою положення сприятимуть забезпеченню захисту національних інтересів та безпеки України, зокрема підтверджують визнання РФ як держави-агресора", ‒ заявили митники.

Товари, що підпадають під спецмита:

  • важкі дистиляти (газойлі);
  • гази зріджені;
  • всі типи вугілля крім антрацитового, бітумізованого, коксового.

Хронологія подій

  • 16 грудня 2015 року президент Російської Федерації підписав указ «Про призупинення Російською Федерацією дії договору про зону вільної торгівлі щодо України», а 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила федеральний закон «Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України».
  • У грудні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив ряд торгових контрзаходів щодо російських товарів, а також затвердив перелік російських товарів, заборонених до імпорту в Україну.
  • 25 листопада 2020 року Кабінет Міністрів продовжив до кінця 2021 року дію своєї постанови від 30 грудня 2015 року, яким були введені підвищені імпортні мита на товари з Росії.