У "Дії" також можна одразу сплатити податок / фото УНІАН

Відтепер у застосунку "Дія" можна подати декларацію платника єдиного податку та одразу сплатити податок за декілька кліків.

Про це Міністерство цифрової трансформації повідомило в своєму Telegram-каналі.

"Тепер ФОПи-спрощенці 3-ї групи, які подали заяву в Державну податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%, можуть подати таку декларацію за кілька кліків у "Дії", - йдеться в повідомленні.

Для цього потрібно авторизуватися в застосунку "Дія", у меню "Послуги" обрати "Податки ФОП" — Декларація платника єдиного податку 2% за відповідний місяць. Потім потрібно ввести суму отриманого доходу за обраний місяць та перевірити контактні дані та декларацію. І зрештою залишається підписати її "Дія.Підписом" та надіслати.

"Розмір податку розраховується автоматично. Далі декларація надходить до податкової служби", - зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, в "Дії" також можна одразу сплатити податок за декілька кліків. А вся звітність буде у смартфоні.

Як повідомляв УНІАН, портал "Дія" запустив нову послугу "єДекларація" для підприємців. "єДекларація" для бізнесу замінить 374 види різних дозвільних документів. Наприклад, ліцензії, сертифікати, свідоцтва, посвідчення та висновки.

Вас також можуть зацікавити новини: