Виробники шотландського віскі задоволені торговельною угодою між Україною та Великою Британією

Минулого року до України ввезли понад мільйон пляшок шотландського віскі.

Торговельна угода між Україною та Британією сприятиме безперешкодному імпорту шотландського віскі на український ринок.

Читайте такожКуплю корів і буду "гнати": скандальна Третьякова прояснила свою ідею легалізувати самогоноваріння

Як йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, про це заявив директор з питань міжнародного партнерства Асоціації шотландського віскі Том Салліс.

"Ми вітаємо укладення торговельної угоди між Британією та Україною. Україна є перспективним ринком для шотландського віскі, у 2019 році туди експортували понад 1 млн пляшок. Ця угода забезпечить безперешкодний доступ шотландського віскі до українського ринку та надалі гарантуватиме, що шотландський віскі матиме статус товару зазначеного географічного походження в Україні", - наголосив Салліс.

Також сказано, що заступник міністра з питань міжнародної торгівлі Раніл Джаявардена сьогодні підпише Меморандум про взаєморозуміння з урядом України, що визначить галузі економіки, які зможуть скористатися підтримкою з боку Експортно-кредитної агенції Великої Британії (UK Export Finance – UKEF). Це сприятиме зростанню товарообігу між двома країнами. Пріоритетними секторами співпраці є сфера оборони, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров’я.

UKEF відновлює роботу на українському ринку з підтримки британського експорту й тепер може надати кредитні гарантії у розмірі до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для британсько-українських торговельних контрактів.

Угода між Україною та Великою Британією

  • Сьогодні, 8 жовтня, президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство між державами.
  • Зеленський на зустрічі з Джонсоном заявив, що Україні також потрібен План дій щодо членства в НАТО.