фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Приватизація Першого київського машинобудівного заводу відбулася прозоро і законно, а на місці занедбаної території буде побудовано якісний об’єкт.

Таку думку висловив комерційний директор компанії "SV Development" Сергій Степенко.

"З точки зору закону, впевнений, було все ідеально, підготовка була проведена на високому рівні. І ціна абсолютно адекватна, з урахуванням проблем та зобов’язань для покупця. Фонд ніколи б не дозволив інвестору купити об’єкт без жодних зобов’язань. А інвестор – не зміг би виграти тендер. У цій ситуації виграють усі: і місто, і громада, і структура, яка буде будувати", - заявив експерт.

Відео дня

На його думку, факт продажу колишнього "Більшовика" є позитивним, і місто може розраховувати на побудову нового якісного об’єкту.

Читайте такожЗавод "Більшовик" придбали підприємці Андрій Іванов та Олексій Баранов - ЗМІ"Те, що завод продали – чудово. Таке велике підприємство, яке не працює – це безглузда територія. Можливо, там будуть побудовані бізнес-парки та житлові простори. Більше того, за цією ціною місто отримає набагато більше, ніж аби просто продали ділянку за 5 млрд і нічого не отримали. Звісно, інвестор повинен виконати свою частку зобов’язань - перенести виробництво в інше місце, інвестувати у модернізацію обладнання, очевидно, віддати місту частку заводу, щоб можна було закінчити Шулявський шляхопровід. Але все йде до того, що буде хороший якісний об’єкт", - підсумував Сергій Степенко.

Як повідомлялося, на аукціоні 27 жовтня, який відбувся у Фонді державного майна України, Перший київський машинобудівний завод було продано за 1,4 млрд грн. Покупцями став консорціум інвесторів – UDP під керівництвом Андрія Іванова та A Development Олексія Баранова. Це перший крупний об’єкт у межах програми "Велика Приватизація", започаткованої президентом Володимиром Зеленським. Останній раз такий крупний об’єкт був приватизований у 2004 році – металургійний комбінат "Криворіжсталь".