Samsung зробила офіційну заяву щодо проблем з екранами / фото Sammobile

Світові продажі Galaxy Fold — першого смартфона Samsung з гнучким екраном — почнуться 26 квітня, але днями південнокорейський гігант розіслав партію пристроїв журналістам провідних американських інтернет-видань для тестування. У деяких смартфони зламалися через день-два після отримання. Кажучи конкретніше, з ладу вийшли гнучкі екрани, що є головною особливістю нашумілої новинки.

Читайте такожSamsung офіційно представив смартфон Galaxy A60

На даний момент відомо щонайменше про чотири випадки. У журналіста CNBC Стіва Ковача перестала працювати половина екрану, оглядач The Verge Дітер Бон повідомив про появу у місці згину екрану здуття (пізніше по екрану пішли смуги), пише itc.ua.

Відео дня

Водночас, редактор Bloomberg Марк Гурман і популярний техно-блогер Маркес Браунлі повідомили про те, що екрани їхніх примірників вийшли з ладу повністю.

Незабаром після повідомлень журналістів про інциденти з екраном Samsung зробила офіційну заяву щодо проблем з екранами смартфонів Galaxy Fold.

«Обмежену кількість перших зразків смартфонів Galaxy Fold було надано представникам ЗМІ для ознайомлення. Ми отримали кілька повідомлень про (проблеми) щодо екранів наданих (журналістам) зразків. Ми уважно вивчимо кожен з примірників, щоб встановити причину (поломки).

Крім того, кілька оглядачів повідомили про видалення верхнього шару екрану, що і викликало його пошкодження. Основний дисплей Galaxy Fold має верхній захисний шар, який є складовою частиною екрану і призначений для його захисту від випадкових негативних впливів (ударів і подряпин). Видалення захисного шару або нанесення будь-якого іншого покриття на основний дисплей може призвести до його пошкодження. Ми подбаємо, щоб ця інформація була донесена до кожного клієнта в зрозумілому вигляді», - офіційну заяву прес-служби Samsung.

Справедливості заради відзначимо, що захисну плівку, яку можна було знімати, відірвали тільки Гурман і Браунлі, тоді як Ковач і Бон захисний шар не чіпали. І конкретно цей коментар не розвіює побоювання щодо надійності пристроїв даного класу, особливо на тлі їх космічної ціни.

Нагадаємо, смартфон Samsung Galaxy Fold буде коштувати в США від $1980, в Україні ця модель офіційно продаватися не буде.

З іншого боку, проводити паралелі з проблемним Galaxy Note7, який спочатку відкликали через проблеми з акумулятором, а потім і зовсім вилучили з продажу, і передчасно заявляти про провал, як це поспішили зробити деякі ресурси, поки занадто рано. Важливо розуміти, що мова йде про поодинокі проблеми у ранніх екземплярах.