Ноутбук з гнучким екраном важитиме до одного кілограма / фото lenovo.com

Смартфони з гнучким екраном, який в складеному стані виглядають як звичайний телефон, а в розкладеному - як повноцінний планшет, вже стали реальністю. І вже зараз очевидно, що поступово технології гнучких екранів будуть проникати в інші сегменти.

Читайте такожНазвано ймовірну причину поломки гнучких смартфонів Samsung Galaxy Fold

Про це повідомляє ITC.ua.

"Китайська компанія Lenovo вже показала перший ноутбук з гнучким екраном. Поки безіменна модель буде випущена в рамках сімейства Lenovo ThinkPad X1 у 2020 році (точніші терміни наразі не повідомляються)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ноутбук оснащений гнучким дисплеєм типу OLED діагоналлю 13,3 дюйма роздільною здатністю 1920х1440 виробництва компанії LG. У розкладеному стані ви отримаєте величезний планшет, а в складеному (екран згинається посередині) - компактний ноутбук.

фото lenovo.com

В режимі ноутбука друга частина екрану виступає в ролі клавіатури. Звучить знайомо? Так, ми теж згадали торішню трансформовану модель Lenovo Yoga Book C930 з другим екраном E Ink замість клавіатури. У випадку нової моделі Lenovo ThinkPad X1 з гнучким екраном головна перевага полягає в портативності. Власне, це і є відповідь на питання: "А навіщо ноутбуку гнучкий екран?". За рахунок одного гнучкого екрана замість двох звичайних з поворотними шарнірами досягається велика компактність.

фото lenovo.com

Додатково до звичайних режимів ноутбука або планшета Lenovo пропонує ще декілька практичних сценаріїв використання цього незвичайного пристрою, наприклад, як книгу зі "сторінками" контенту на кожній стороні або ж як альбому з двома сторінками для малювання. Зрозуміло, екран підтримує роботу зі стилусом, пристрій буде поставлятися разом зі стилусом Wacom (кріпиться до передньої частини пристрою і висувається в бік, коли вона розгорнута).Також його можна використовувати для перегляду фотографій та відео в режимі "намету".

фото lenovo.com

На жаль, Lenovo наразі не повідомляє докладні технічні специфікації, так що ми поки не знаємо, скільки коштуватиме складаний ThinkPad X1. Але з урахуванням того, що складаний смартфон Samsung Galaxy Fold коштує 2 тисячі доларів, а і Huawei просить за власний Mate X всі 2,6 тисячі доларів, очевидно, що ноутбук Lenovo ThinkPad X1 з гнучким дисплеєм дешевим точно не буде.

Оглядач ресурсу tom's Hardware, якому вдалося провести деякий час з прототипом пристрої, пише, що пристрій оснащувалося невідомим процесором Intel, дисплеєм із співвідношенням сторін 4:3, двома портами USB Type-C, ІК-датчиком для роботи функції розпізнавання осіб Windows Hello і стереодинаміками.

Ресурс The Verge зазначає, що гнучкий ThinkPad X1 важить до одного кілограма. А Gizmodo додає, що в режимі ноутбука діагональ основного екрана становить 9,6 дюйма.

Як можна бачити, працює ThinkPad X1 під управлінням ОС Windows 10, тому очевидно, що Microsoft вже займається додаванням підтримки гнучких екранів.