Ілюстрація REUTERS

Компанія Intel оголосила про повну відмову від планів щодо випуску модемів 5G для смартфонів, найближчим часом всі розробки в цьому напрямку будуть закриті.

Читайте такожIntel випустила 56-ядерний процесор

Але повністю відмовлятися від випуску стільникових модемів 4G і 5G компанія не збирається. Замість цього «синій гігант» зосередить свої зусилля в галузі технологій стільникового зв'язку на сегментах ПК, пристроїв IoT та іншому устаткуванні, залученому в обробку даних. Також Intel продовжить інвестувати в розширення напрямку 5G, пише itc.ua.

Відео дня

Рішення Intel зав'язати з модемами 5G для смартфонів — це і несподівано, і передбачувано одночасно. З одного боку, нещодавно Intel представила модем 5G для смартфонів, плануючи випустити його в 2020 році (природно, він не вийде на ринок), і заявила про плани прискорити розробку рішень 5G. З іншого боку, всім добре відомо, якими проблемами обернулося бажання Apple змінити Qualcomm на Intel в ролі постачальника модемів стільникового зв'язку для смартфонів iPhone. Самі модеми виявилися гіршими за всіма параметрами порівняно з конкуруючими рішеннями Qualcomm, про що неодноразово писалося. Крім того, під виробництво модемів для iPhone, які продаються мільйонами, Intel довелося вивільнити значну частину виробничих потужностей, які раніше використовувалися для випуску процесорів. У підсумку виник дефіцит процесорів Intel, у зв'язку з чим ціни на них в роздробі сильно завищені.

З урахуванням всього цього, стає очевидно, що замінити Qualcomm на посту постачальника стільникових модемів для Apple в Intel не вийшло. Як відомо, одночасно з багаторічною ліцензійною угодою Apple і Qualcomm підписали ще й контракт на поставку чіпсетів. Також очевидно, що рішення вийти з боротьби Intel прийняла не вчора, а набагато раніше, попередньо погодивши все з Apple.

Як Apple і Qualcomm, що ще вчора готуються до нових позовів, сьогодні змогли різко домовиться і відмовитися від претензій, ймовірно, залишиться загадкою назавжди. Але незадовго до оголошення про підписання мирової угоди видання Nikkei повідомило про наростання занепокоєння Apple щодо здатності Intel забезпечити поставку модемів для iPhone 5G 2020 року.