Ілюстрація REUTERS

Близько місяця тому стався інцидент із самозайманням ноутбука MacBook Pro 2015 року випуску - пристрій раптово загорілося на колінах досить відомого американського діджея, який виступає під сценічним ім'ям White Panda (музикант викладав відео цього випадку у своєму твіттері).

Читайте такожApple цього року випустить новий 16-дюймовий MacBook Pro і 6K-дисплей - ЗМІ

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Apple оголосила про запуск добровільної програми відкликання та обміну акумуляторів обмеженої кількості ноутбуків MacBook Pro через виявлену можливість загоряння. Вона передбачає безкоштовну заміну акумуляторів обмеженої кількості старих моделей MacBook Pro з 15-дюймовим екраном", - йдеться в повідомленні.

Не вдаючись у подробиці, Apple говорить, що відкликання з експлуатації ноутбуків пов'язане з ризиком перегріву і загоряння. Проблемні акумулятори встановлені переважно в ноутбуках, що поставлялися на ринок у період з вересня 2015 року по лютий 2017 року.

"Перевірити, чи стосується вашого MacBook Pro програма з ремонту можна, ввівши серійний номер на цій сторінці. Його можна дізнатися на корпусі пристрою або в меню Apple на комп'ютері. У разі позитивного результату, Apple наполегливо рекомендує припинити використання пристрою і негайно звернутися в найближчий авторизований сервісний центр Apple для безкоштовної заміни елемента живлення на безпечний", - підкреслює видання.

Перш ніж віддавати ноутбук в ремонт виробник рекомендує зробити резервну копію даних, попереджаючи, що діагностика та заміна можуть тривати один-два тижні.