Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple вживає заходів, спрямованих на прискорення процесу ремонту клавіатур у своїх ноутбуках.

Читайте такожApple цього року випустить новий 16-дюймовий MacBook Pro і 6K-дисплей - ЗМІ

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Якщо раніше ноутбуки з проблемними клавіатурами відправлялися до ремонтного підрозділу, то тепер відновлення працездатності клавіатур MacBook, MacBook Air і MacBook Pro здійснюється безпосередньо в магазинах. У багатьох випадках споживачі можуть забрати відремонтований пристрій наступного дня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія Apple в службовій записці повідомила, що "додаткові запасні частини були відправлені до магазинів, щоб підтримати збільшення обсягу [ремонтних робіт]". І тепер співробітники зможуть виконувати "більшість" пов'язаних з клавіатурою ремонтів безпосередньо в магазині "до подальшого повідомлення".

Спроба Apple прискорити процес відновлення клавіатури - це чергова реакція компанії на довготривалу сагу з проблемами клавіатур в її нинішніх ноутбуках. Власники пристроїв стикаються з проблемами раптової відмови клавіш або їх непередбачуваної поведінки, якщо пил або сторонні предмети потрапляють в механізм.

У Apple є програма післягарантійного ремонту MacBook з клавіатурою, де використовується механізм-метелик. Також деякий час тому компанія вибачилася, що "невелика кількість" клієнтів продовжує відчувати проблеми навіть з самими останніми продуктами.