Смартфон vivo iQOO 5G вийде на ринок у найближчі три місяці / фото Vivo

Китайська компанія Vivo, яка ось-ось має вийти на український ринок смартфонів, провела прес-конференцію, де зробила кілька анонсів, представивши, зокрема, свій перший смартфон з підтримкою мереж 5G — vivo iQOO 5G.

Читайте такожУ Києві протестували 5G (фоторепортаж)

Як пише itc.ua, дебют виявився дуже формальним і практично обійшовся без конкретики, але є кілька моментів, які варто відзначити.

Смартфон vivo iQOO 5G вийде на ринок у найближчі три місяці. Чимало часу презентації виробник розповідав про складнощі, пов'язані з реалізацією підтримки 5G. Апаратним базисом смартфона vivo iQOO 5G є SoC Snapdragon 855, доповнений зовнішнім модемом Snapdragon X50 для забезпечення підтримки зв'язку 5G. Власне, цю зв'язку використовують практично всі моделі смартфонів з 5G, які вже вийшли на ринок.

Для роботи 5G потрібно чотири антени проти двох для 4G. Таким чином, з Bluetooth і Wi-Fi загальна кількість антен, які необхідно вмістити в компактному корпусі, та ще й так, щоб уникнути перешкод, збільшується до восьми штук. Крім того, зовнішній модем вимагає більше місця на системній платі. А оскільки 5G вимагає більше енергії, Vivo просто не могла зменшити акумулятор. Замість цього інженерам довелося шукати вихід з такого становища, яким стала розробка складної 3D-конструкції. Загалом, прототип показаного смартфона залишався приєднаним до мережі 5G весь день і зберіг 70% заряду акумулятора.

В рамках заходу Vivo ще раз анонсувала надшвидку зарядку для смартфонів Vivo SUPER FlashCharge потужністю 120 Вт. Нагадаємо, вперше технологія була представлена минулого тижня — вона дозволяє зарядити смартфон з батареєю ємністю 4000 мА·год на 50% за 5 хвилин і повністю — за 13 хвилин. На жаль, особливих технічних подробиць цього разу не розкрили, не рахуючи конкретних значень сили струму і напруги — 20 при 6 А.

З анонсу незрозуміло, чи буде vivo iQOO 5G підтримувати швидку зарядку потужністю 120 Вт.