Смартфони Honor 9X і Honor 9X Pro представлені офіційно / фото news.mydrivers.com

Сьогодні в Китаї дебютували смартфони Honor 9X і Honor 9X Pro - перші моделі бренду з передвстановленою прошивкою EMUI 9.1. Це означає, що компілятор Ark і файлова система EROFS доступні вже з коробки. Фірмовий інтерфейс встановлений поверх ОС Android 9.0 Pie.

Читайте такожHuawei не використовуватиме власну ОС як заміну Android

В обох моделях використовується 7-нанометрова однокристальна платформа Kirin 810. Незважаючи на те, що вона не належить до флагманських, в Honor впевнені — смартфони підходять для ігор, пише ixbt.com.

Відео дня

Під час анонсу навіть була пряма трансляція з кімнати, в якій геймери грали на Honor 9X Pro. Ця модель відрізняється від звичайного 9X «дев'ятишаровою» системою охолодження — по суті це набір металевих компонентів всередині, скомбінований з тепловою трубкою. У Honor порівняли нагрівання моделі 9X Pro і аналогів Oppo і Vivo — зрозуміло, хто вийшов переможцем з цього тесту.

А ще Kirin 810 краще за Snapdragon 855 справляється з прискоренням додатків штучного інтелекту.

Особливість зовнішнього виконання Honor 9X і 9X Pro — висувна фронтальна камера. У ній, як і в інших подібних конструкціях, застосовується система захисту: як тільки датчик зафіксує падіння смартфона, камера швидко сховається в корпус.

Інша особливість — розміщений на боковині сканер відбитків пальців. Жао Мінг (а представляв новинки саме він — президент компанії) під час заходу зауважив, що такий сканер відбитків «вб'є сканери, вбудовані в дисплей» — настільки швидко і точно він працює.

Екрани характеризуються діагоналлю 6,59 дюйма і роздільною здатністю Full HD+. Вони відзначені сертифікатом Eye Comfort концерну TÜV Rheinland. Завдяки умовно безрамочному виконанню смартфони відчуваються в руці як традиційні моделі з екранами діагоналлю 5,5 дюйма.

Основна камера звичайного Honor 9X представлена датчиками розширенням 48 і 2 Мп, в камері Honor 9X Pro застосовуються датчики розширенням 48, 8 і 2 М. В основних моделях використовуються об'єктиви з діафрагмою F/1,8, у всіх інших — з діафрагмою F/2,4.

В камерах реалізовані різні алгоритми для поліпшення якості фото, особливо в складних умовах.

Що стосується фронтальної камери, то до неї також застосовуються алгоритми штучного інтелекту. Розширення датчика цієї камери — 16 Мп. З інших особливостей моделей — наявність порту USB-C і стандартного роз'єму для навушників.

Обидва смартфони оснащені акумуляторами ємністю 4000 мА·год В новинках застосований комплекс заходів щодо покращання зв'язку під назвою AI Smart Communication 2.0. Він включає технології Link Turbo, AI Smart Dual Card Internet access, AI Smart Antenna, Dual 4G Dual VoLTE, 4G AI Signal fast recovery, AI Intelligent base station selection. Всі разом вони повинні забезпечити стійкіший прийом сигналу стільникового зв'язку, так і Wi-Fi.

Ціни вже оголошені. За базову версію Honor 9X з 4 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ флеш-пам'яті просять $205, варіанти подорожче — з 6 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ флеш-пам'яті ($235), а також з 6 ГБ ОП і 128 ГБ флеш-пам'яті ($275). Honor 9X Pro має тільки 8 ГБ оперативної пам'яті, тому ця модель дорожча: $320 або $350 залежно від обсягу пам'яті — 128 або 256 ГБ. До речі, в цих моделях використовується швидка пам'ять UFS 2.1.

Продаж Honor 9X стартує 30 липня, але попередні замовлення почнуть оформляти вже сьогодні. Замовити Honor 9X Pro можна буде з 30 липня, а в продаж модель надійде 9 серпня.