Ілюстрація REUTERS

Видання The Guardian повідомило, що Apple платить підрядникам за прослуховування розмов користувачів, записаних Siri.

Читайте такожУ Конгресі США розповіли про мету перевірки Facebook і Google

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"За словами джерела, практично будь-яка взаємодія з голосовим помічником відправляється співробітникам різних фірм для оцінки за низкою критеріїв, наприклад, було звернення до Siri навмисним чи випадковим, виявилася відповідь корисною й таке інше", - йдеться в повідомленні.

Сама компанія Apple ніколи не говорила, що розмови з Siri обробляються людьми. В політиці конфіденційності, яку, на думку видання, навряд чи хтось читав, говориться наступне: "...щоб допомогти розпізнати вашу вимову та надати якісні відповіді, певна інформація, така як ваше ім'я, контакти, музика, яку ви слухаєте, і результати пошуку відправляються на сервери Apple з використанням зашифрованих протоколів".

На звернення The Guardian до Apple компанія визнала, що "невелика частина запитів Siri аналізується з метою покращення якості роботи голосового помічника та голосового введення. Записи не прив'язані до ідентифікаторів Apple ID, відповіді обробляються в захищених приміщеннях, а всі працівники зобов'язані дотримуватися суворих вимог конфіденційності Apple". У компанії також зазначили, що таким чином аналізується менш як 1% щоденних звернень до Siri.

Той факт, що записи спілкування користувачів з голосовим помічником Siri прослуховуються реальними людьми, не є унікальним. Як виявилося, те саме роблять в Amazon та Google для того, щоб покращити роботу власних аналогічних сервісів, оскільки розумні помічники поки не можуть визначити різницю між помилковими спрацьовуваннями та реальними запитами. Відповідно до джерела The Guardian, така практика призвела до того, що записи приватних розмов користувачів стали доступними третім особам, які працюють на Apple. Це незліченна безліч записів бесід з лікарями, ділові переговори з бізнес-партнерами, кримінальні оборудки, сексуальні контакти й таке інше. Записи супроводжуються даними користувача із зазначенням розташування, контактів та іншою інформацією.

Тоді як Amazon та Google дозволяють своїм клієнтам відмовитися від деяких видів використання своїх записів, Apple не пропонує аналогічного варіанту захисту конфіденційності, крім повного відключення Siri.