Ілюстрація REUTERS

Компанія Amazon визнала, що безстроково зберігає деякі дані, отримані через голосового помічника Alexa.

Читайте такожУкраїнці опановують зарубіжні магазини: лідери продажів

Про це повідомляє Liga.net.

Відео дня

"Американський сенатор Кріс Кунс отримав офіційну відповідь на свій лист, надісланий генеральному директорові Amazon Джефф Безосу. У листі Кунс просив відповісти, як довго зберігаються голосові команди та стенограми, а також для чого використовуються ці дані", - йдеться в повідомленні.

У листі представник Amazon повідомив про те, що компанія зберігає всі голосові записи та стенограми невизначений час. Видалення даних здійснюється у разі, якщо користувач самостійно вибирає цю функцію.

При цьому, як пише видання, користувач може лише видалити аудіозаписи звернень до помічника. Разом з тим є записи, які продовжують зберігатися. За запитом користувача записи видаляються зі "всіх основних систем зберігання Amazon".

За словами представників компанії, деякі запити вимагають, щоб Alexa зберігала дані.

"Деякі операції, в тому числі замовлення піци, виклик Uber, купівля цифрового контенту, вимагають від Alexa автоматичного збереження записів", - зазначає видання.

Невідомо, які дані і як довго зберігає Amazon в цих випадках. Зазначається, що навіть такі запити, як встановлення будильника, залишають після себе дані в системі Alexa.

В Amazon кажуть про те, що стенограми використовуються для навчання голосового помічника, вони не є анонімними та прив'язані до акаунту користувача Amazon. При цьому для їх видалення необхідно зателефонувати в службу підтримки Amazon і залишити заявку на видалення всього профілю.