Ілюстрація / REUTERS

У США чоловік подав до суду на Apple через можливість прослуховування підрядниками компанії команд, які власники пристроїв дають голосовому помічнику Siri.

Американець подав позов до суду округу Північна Каліфорнія Сан-Хосе, пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Вказується, що позивач є опікуном неповнолітнього, який також використовує iPhone. Він звинуватив Apple в порушенні закону штату про недоторканність особистого життя.

Відео дня

У позові зазначається, що в угоді Apple говориться про право компанії записувати команди після слів "Привіт, Siri", однак насправді помічник можна активувати звуком блискавки або підняттям руки.

Читайте такожGoogle зізналася у прослуховуванні користувачів

В кінці липня один з підрядників Apple розповів The Guardian, що записи спілкування користувачів з Siri, які компанія аналізує для вдосконалення голосового помічника, часто містять конфіденційну інформацію. За його словами, на деяких записах звучали адреси клієнтів, медичні призначення, а також, імовірно, інформація про наркоугоди.

Джерело видання додало, що вони супроводжувалися даними про місцеперебування користувачів і контакти. За його словами, часто записи були зроблені через випадкову активацію Siri.

Після публікації Apple оголосила, що припиняє глобальну програму по оцінці повідомлень з розмов із Siri. Компанія також пообіцяла, що в наступному оновленні користувачі зможуть вибирати, чи брати участь у програмі. Пізніше Apple заявила, що iPhone не прослуховують користувачів без їх згоди і не дозволяють робити це стороннім додаткам.