Зараз середній фактичний термін доставки становить 14 днів / фото УНІАН

Акціонерне товариство «Укрпошта» ввело нову додаткову послугу для доставки дрібних пакетів - «Поштовий експрес до США», повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також«Нова Пошта» почала тестувати авіадоставку посилок

«Сервіс популярного способу доставки надає пріоритетну обробку відправлень в «Укрпошті», подання митниці України та відвантаження відправлень на прямі рейси в Нью-Йорк. Її запуск відбувся в серпні - десятки тисяч відправлень були доставлені новим способом», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Під час тестування послуги для 90% відправлень термін обробки з моменту відправлення з будь-якого автоматизованого відділення «Укрпошти» до першого сканування в системі національної пошти США USPS становив від 3 до 5 днів. При цьому повний термін доставки до моменту фінального вручення (або першої спроби вручення) в будь-якому штаті США, враховуючи митне оформлення в двох країнах - Україні і США - для 80% дрібних пакетів становив від 4 до 10 днів.

Зараз середній фактичний термін доставки відправлень базовою послугою становить 14 днів.

Послуга доступна під час оформлення в «особистому кабінеті» або API на сайті «Укрпошти» для відправлень «дрібний пакет».

Додаткова плата за дану послугу до 30 вересня становить 0,5 доларів за кожний дрібний пакет, а з 1 жовтня - 1 долар США.

При оформленні в «особистому кабінеті» або API діє накопичувальна програма знижок.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» заявив про те, що з 1 січня 2020 року у зв'язку з прогнозованим зростанням мінімальної зарплати в Україні підніме тарифи на універсальні поштові послуги в середньому на 12,5%, зокрема, на відправлення посилок і письмової кореспонденції.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам понад 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє понад 83 млн пенсій.