«Укрпошта» підвищить тарифи / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» з 1 січня 2020 року в зв'язку з прогнозованим зростанням мінімальної зарплати в Україні підніме тарифи на універсальні поштові послуги в середньому на 12,5%, зокрема, на відправлення посилок і письмової кореспонденції.

Читайте такожГолова "Укрпошти" заявив, що великі китайські компанії зацікавлені у її приватизації

Як повідомив УНІАН керівник компанії Ігор Смілянський, відповідне рішення ухвалила на своєму засіданні 3 вересня Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Відео дня

«Підвищення в середньому на 12,5% із 1 січня 2020 року. Це (рішення Нацкомісії - УНІАН) дає можливість нашим клієнтам заздалегідь передбачити відповідні видатки в своїх бюджетах на 2020 рік», - сказав Смілянський.

Також керівник «Укрпошти» зазначив, що зарплатний фонд виробничого персоналу компанії становить 70% усіх видатків, а після зростання мінімальної зарплати ці видатки зростуть, у зв'язку з чим виникла необхідність переглянути тарифи в бік збільшення.

«Тому ми повинні реагувати на політику держави, щоб зберігати робочі місця й не порушувати норми законодавства. Навіть після підвищення тарифів «Укрпошта» залишиться одним із найдоступніших поштово-логістичних операторів із нормальною доставкою та нормальною ціною», - підкреслив керівник компанії.

Як повідомляв УНІАН, у першому кварталі 2019 року «Укрпошта» отримала 221,4 млн гривень чистого прибутку проти 295,2 млн гривень чистого збитку в першому кварталі 2018 року.

У липні «Укрпошта» заявила про необхідність збільшити тариф на доставку пенсій, без чого вона відмовиться доставляти пенсії з 1 січня 2020 року.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам понад 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень із оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє понад 83 млн пенсій.