Серія Huawei Mate 30 вийде з встановленою Android 10 / фото slashleaks.com

За останні тижні було багато різних витоків, пов'язаних із зображеннями і характеристиками прийдешніх флагманських смартфонів Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro. Але ось зараз в мережі нарешті з'явилися і офіційні зображення.

Читайте такожHuawei може продати свої 5G-технології західному покупцеві

Відомий інсайдер Еван Блесс опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter якісний офіційний рендер смартфона Huawei Mate 30 Pro, а також рендери його спеціальної люксової версії Mate 30 RS Porsche Design, передає itc.ua.

Відео дня

Прийдешній камерофон Mate 30 Pro, який претендує на звання лідера рейтингу DxOMark, виглядає так само, як на недавніх рендерах. Рендер, демонструє фінальний дизайн Mate 30 Pro, підтверджує сильно вигнутий з боків дисплей пристрою, який охрестили екраном-водоспадом. Фронтальна камера, захована у великому прямокутному вирізі в центральній верхній частині екрана, включає цілих три модулі. Оформлення блоку основної камери дійсно інше: не квадратне, як у серії Mate 20, а кругле, як у Nokia Lumia 1020.

фото slashleaks.com

Раніше звучали припущення, що Huawei вирішила змінити квадрат на коло, щоб уникнути асоціацій з камерами нових iPhone. Чотири модулі симетрично вписані в злегка цілий блок, який окремо взятий у кільце, за кольором відрізняється від основного кольору корпусу. Світлодіодний спалах незвичайної витягнутої форми на двох світлодіодах розташована ліворуч від блоку камери.

На правій грані розташована кнопка включення/блокування пристрою, яка пофарбована в яскравий оранжевий колір.

Також рендер Mate 30 Pro містить прямий натяк на вологозахист (імовірно, IP68).

фото slashleaks.com

Нагадаємо, минулого року разом з основними Huawei Mate 20 і Mate 20 Pro в рамках лінійки дебютували ще ігровий Mate 20X з великим екраном і преміальний Mate 20 RS Porsche Design. Чи чекати наступника Mate 20X, поки незроуміло, але ось люксовий Mate 30 RS Porsche Design точно буде. За аналогією з торішнім Mate 20 RS Porsche Design, Mate 30 RS Porsche Design отримає спеціальне зовнішнє оформлення. На рендерах Mate 30 RS Porsche Design показаний той же дизайн, що був у торішньої моделі: шкіряна обробка задньої панелі з вертикальною «гоночною» смугою зі скла чорного кольору по центру. Mate 30 RS Porsche Design буде запропонований в чорному і червоному кольорах. Про інші відмінності не повідомляється, але логічно буде припустити більше пам'яті і відчутно вищу в порівнянні з Mate 30 Pro ціну.

Серія Huawei Mate 30 вийде з встановленою Android 10, але без сервісів і додатків Google Mobile Service (GMS), таких як Google Play Store, Gmail і YouTube. Водночас Huawei надасть користувачам простий спосіб встановити ці програми самостійно.

Презентація лінійки Huawei Mate 30 пройде в Мюнхені в цей четвер, 19 вересня.