Ілюстрація REUTERS

Компанія Huawei сьогодні, 19 вересня, на прес-конференції в Мюнхені офіційно представила флагманський смартфон Huawei Mate 30 Pro, а також його спрощену версію Huawei Mate 30, яка відрізняється як зовні, так і за можливостями.

Читайте такожПредставлено перший смартфон з екраном-водоспадом - Vivo обійшла Huawei на два дні (відео)

Смартфони Mate 30 і Mate 30 Pro працюють на відкритій версії Android з оболонкою EMUI 10. Пристрої не отримали сервісів Google, включаючи магазин додатків Play Market, пошук Google, відеосервіс YouTube і т. д. Замість цього Huawei запропонувала користувачам власний магазин додатків.

Відео дня

Huawei Mate 30 Pro отримає екран-водоспад типу OLED діагоналлю 6,53 дюйма роздільною здатністю 2400 х 1176 пікселів, що загинається на кут 88°, а також однокристальну систему Kirin 990, 8 ГБ оперативної і 128/256 ГБ флеш-пам'яті. Він захищений від попадання пилу і вологи згідно з описом ступеня IP68, пише ixbt.com.

Смартфон отримав 21 антену, включаючи 14 5G-антен. За швидкість 5G новинка випереджає інші флагмани. Те ж саме стосується і часу роботи під час використання 5G, відзначили в компанії.

Чубчик біля екрану залишилася, але він став компактнішим і отримав додаткові датчики. Бічні частини екрану використовуються для регулювання гучності, досить двічі натиснути на грань з будь-якої сторони і можна управляти гучністю. Те ж саме стосується кнопки спуску затвора під час створення селфі.

В основній камері Huawei Mate 30 Pro, яка є родзинкою пристрою, встановлені датчики зображення роздільною здатністю 40, 40, 8 Мп і 3D-модуль (ToF). Діафрагма головного модуля дорівнює F/1,6, є підтримка оптичної стабілізації зображення. Виробник говорить, що в Huawei Mate 30 Pro два основних 40-мегапіксельних датчики великого розміру, тоді як у конкурентів по одному головному модулю меншого розміру.

Читайте такожHuawei може продати свої 5G-технології західному покупцеві

Надширококутна камера отримала об'єктив з діафрагмою F/1,8. Телевік характеризується діафрагмою F/2,4 і теж має оптичну стабілізацію. Заявлений 3-кратний оптичний і 30-кратний цифровий зум.

Фронтальна камера тут 32-мегапіксельна з діафрагмою F/2,0, вона підтримує тривимірне сканування осіб користувачів.

Смартфон підтримує створення дуже уповільнених відео, дозвіл відео при частоті 7680 до/з становитиме 720р. Також є можливість записувати відеоролики з частотою 960 к/с в розширенні 1080р. Є можливість розмиття фону у відеороликах і підтримка ISO до 51200. Huawei заявила, що смартфон іноді знімає краще, ніж обладнання, яке коштує десятки тисяч доларів.

На фронтальну камеру можна буде записувати відеоролики в розширенні 2288 х 1080 пікселів.

В характеристиках камери значаться ультрашвидкісна фотозйомка, нічні знімки у високій якості, одночасний запис відеороликів на дві камери, портретний, чорно-білий і професійний режими серед інших, розширений динамічний діапазон, розумні фільтри, можливість сканування документів, динамічні фотографії та інші особливості.

Флагман отримав акумулятор ємністю 4500 мА•год з підтримкою 40-ватної дротової і 27-ватної бездротової зарядки.

Швидкість зворотної бездротової зарядки збільшилася в 3 рази в порівнянні з минулим поколінням.

У Huawei Mate 30 плоский екран має діагональ AMOLED 6,62 дюйма при розширенні 2340 х 1080 пікселів, 6/8 оперативної і 128 ГБ флеш-пам'яті. Ємність акумулятора дорівнює 4200 мА•год, підтримується така ж швидка зарядка. Смартфон відповідає ступеню захисту IP53.

Що стосується камери молодшої моделі, то Huawei Mate 30 зможе записувати уповільнені відеоролики з частотою 960 к/с при розширенні 720р. Камера представлена датчиками роздільною здатністю 40, 16 і 8 Мп, четвертий датчик – це лазерний автофокус.

Є 3-кратний оптичний і 30-кратний цифровий зум, а також макрозйомка з відстані 2,5 см. Фронтальна камера має розширення 24 Мп. Представлені чотири кольори і два варіанти Vegan Leather Edition з еко-шкіри.

Ілюстрація REUTERS

Нагадаємо, Huawei не може випускати смартфони на ліцензованому Android з сервісами Google через те, що влада США включила компанію до чорного списку.