Ілюстрація REUTERS

Найпопулярніші телефонні оператори серед українців у Польщі - це Play, T-Mobile, Orange і Plus/Cyfrowy Polsat, повідомляє в дослідженні польська фірма Selektivv.

Читайте такожВ Україні створювати онлайн-карту, яка відображатиме реальне покриття інтернетом

Зокрема, оператору Play віддають перевагу 40% українців, T-Mobile - 37%, Orange - 13%, Plus/Cyfrowy Polsat - 10%.

Відео дня

Також дослідники стверджують, що 3,5% жителів Польщі – це українці. Тобто близько 1,27 млн (населення країни 38,5 млн), передає liga.net.

При цьому Selektivv виходила з припущення, що українці, які живуть у Польщі, – це ті, у кого є карта польського мобільного оператора, але для інтерфейсу телефону встановлена російська або українська мови. Також враховувався показник як мінімум однієї поїздки в рік на територію України.

false

Варшава, Вроцлав, Краків, Познань, Гданськ і Люблін - ті міста, де живе найбільше українців, стверджується в дослідженні. Повідомляється, що 12% українок у Польщі користуються мобільними додатками для планування вагітності, а значить, планують створити тут сім'ю і оселитися надовго.

Крім цього, 95% українців працюють у Польщі легально і мають рахунки в польських банках. Найпопулярніші банки, в яких українці відкривають рахунки, а також банківські програми, якими користуються - PKO BP, Pekao S. A. і mBanku, йдеться в дослідженні.