Ілюстрація REUTERS

Корпорація Microsoft на презентації в Нью-Йорку представила планшет Surface Neo з двома екранами.

Читайте такожMicrosoft повернулася на ринок смартфонів з Android-телефоном з двома екранами (фото, відео)

Розмір кожного екрана — дев'ять дюймів, і в складеному вигляді він схожий на великий металевий блокнот Moleskine, зазначає The Verge.

Neo працює на Windows 10X, спеціальній операційній системі для пристроїв майбутнього — наприклад, оснащених складаним екраном. Сценарії використання планшета буде визначати сам користувач: він може відкрити або один додаток на обидва екрана, або окремі на кожній половині. Для пристрою спеціально розробили клавіатуру розміром з половину від однієї з половинок. Щоб вона запрацювала, достатньо покласти її на екран.

Microsoft обіцяє почати продажі через рік, до Різдва 2020 року. Ні ціну, ні технічні характеристики пристрою компанія не розкрила.

Разом з Surface Neo були представлені бездротові навушники Surface Earbuds, головною перевагою яких була заявлена сумісність з Microsoft Office, пише meduza. Наприклад, можна буде перемикати слайди на презентації дотиком до навушників, а вбудований перекладач в режимі реального часу може слухати і перекладати з однієї з 60 мов. Однієї зарядки бездротового кейса вистачає, щоб навушники грали 24 години. Ціна навушників — 249 доларів.

Також Microsoft анонсувала лінійку ноутбуків Surface Laptop 3 з функцією швидкої зарядки — вони можуть заряджатися на 80% за годину. Дві версії, на 13,5 і 15 дюймів, відрізняються процесорами. У першій стоїть процесор Intel десятого покоління на чотири ядра, у другій — новий процесор AMD Ryzen Surface Edition. The Verge зазначає, що 15-дюймова версія добре справляється з редагуванням фото, 3D-моделей і навіть нескладним монтажем відео, але це все ж не ігровий ноутбук. Версія на 13,5 дюймів коштує 999 доларів, на 15 дюймів — 1199 доларів.

Ще одна новинка, планшет Surface Pro X, працює на базі нового процесора Microsoft SQ1, розробленого спільно з Qualcomm. За рахунок цього продуктивність стала в три рази вища, ніж у Surface Pro 6, відзначають в компанії. Також Microsoft підкреслює, що рамки у планшета стали меншими, ніж у будь-якого іншого пристрою в цьому класі. У Surface Pro X змінний жорсткий диск, підтримка швидкої зарядки і повноцінна Windows. До пристрою додається стилус Surface Pen Slim. Ціна — 999 доларів.