Ілюстрація REUTERS

Корпорація Microsoft представила звітність за четвертий квартал і весь фінансовий 2019 рік, що завершився в червні. Річний чистий прибуток компанії зріс на 137% до $39,2 млрд, виручка — на 14% до $125,8 млрд.

Читайте такожMicrosoft спростувала чуйні про перенесення виробництва з Китаю

Виручка і прибуток у четвертому кварталі виявилися вищими за очікування аналітиків: виручка $33,7 млрд проти прогнозу в $32,8 млрд, а прибуток на акцію $1,37 проти $1,21, передає kommersant.ru.

Відео дня

Хорошим результатам Microsoft сприяло в першу чергу, зростання її хмарного сервісу Microsoft — його виручка в четвертому кварталі збільшилася на 64%. Доходи від цього підрозділу тепер навіть вищі, ніж від підрозділу, що займається ОС Windows. Цьому сприяє перехід дедалі більшої кількості компаній і організацій на використання хмарних сервісів. Кілька днів тому Microsoft підписала угоду з телекомунікаційною компанією AT&T на $2 млрд, угода серед іншого передбачає використання AT&T Azure. Водночас зростання виручки Azure сповільнюється: у третьому кварталі вона становила 73%, а роком раніше — 89%.

Акції Microsoft після публікації звітності зросли на 3%, а з початку року їх вартість збільшилася на 35%.