Ілюстрація REUTERS

Фахівці iFixit опублікували звіт за підсумками проведення другого розбирання оновленого смартфона Galaxy Fold. Півроку тому вони розповіли про всі недоліки конструкції першої ревізії складного смартфона Samsung, але в підсумку той звіт був видалений на прохання Samsung.

Читайте такожСкладаний смартфон Samsung Galaxy Fold перевірили на міцність (відео)

Корейська компанія, наскільки відомо, усунула всі недоліки, пов'язані з гнучким екраном, але аналіз iFixit дає краще уявлення про виконану роботу, пише itc.ua.

Відео дня

Одна з найбільших змін – додатковий металевий шар між дисплеєм і опорними пластинами, який діє за принципом кольчуги. Мабуть, це додає жорсткості екрану, навіть якщо він відділений від рухомого шарніра.

Крім того, є й інші зміни, вони невеликі, але не менш важливі. Наприклад, те, що петлі обтягнуті плівкою для додаткового захисту від попадання сміття, а на задній частині дисплея є липка смужка, яка щільно утримує його на місці.

Є також зовнішні зміни, про які ми вже знаємо: зазори у верхній і нижній частинах згину екрану тепер прикриті невеликими Т-подібними пластиковими протекторами з гнучкою прокладкою. Верхній захисний шар, який раніше виглядав як звичайна захисна плівка, вже не виходить за межі екрану.

У iFixit заявили, що Samsung виправила всі проблеми, виявлені в оригінальній версії Galaxy Fold, але це не означає, що пристрій став ідеальним. Там, як і раніше називають смартфон дуже крихким, і поки не ясно, наскільки добре він пристосований до використання. В цілому, за ремонтопридатність Galaxy Fold отримав 2 бали з 10, що відповідає результатам першої версії пристрою.