Ілюстрація REUTERS

З продажами смартфонів у Sony все дуже погано, причому вже давно. За підсумками минулого кварталу Sony продала всього 0,6 млн смартфонів, що є найнижчим результатом за всю історію. Але завдяки стійкому зростанню розважального бізнесу та інших напрямів Sony без проблем перекриває збитки і, як відомо, не збирається покидати ринок смартфонів, щоб не пропустити зміну парадигм e галузі. І ось зараз AndroidNext, посилаючись на анонімного інформатора, розкрив плани Sony щодо випуску нових смартфонів наступного року.

Читайте такожSony представила новий смартфон (фото, відео)

Відео дня

Згідно з даними джерела, в 2020 році Sony випустить як мінімум сім нових моделей Xperia, з яких чотири виявляться флагманськими, а ще три середньорівневими типу нинішніх Xperia 10 і Xperia 10 Plus, передає itc.ua.

Всі чотири флагмани Sony Xperia модельного ряду 2020 року отримають майбутню флагманську SoC Snapdragon 865, чий дебют очікується наступного місяця, і будуть підтримувати роботу в мережах п'ятого покоління, тоді як основою деяких середньорівневих моделей стане SoC Snapdragon 735 з вбудованим модемом 5G.

Ще в червні у мережі з'явилися відомості про підготовку смартфона Sony, який виділяється основною камерою з шести модулів, додатково до подвійної селфі-камері. Новий витік вказує на те, що ця модель вийде під назвою Xperia 0, яка прийде на зміну Xperia XZ3. Її анонс очікується на IFA 2020. Крім Xperia 0 буде ще три:

Xperia 1.1 (четвірна основна камера, 5G, 4K) — оновлення Xperia XZ2 Premium і Xperia 1, анонс на MWC 2020 в лютому;

Xperia 3 (потрійна основна камера, 5G, 2K) — оновлення Xperia XZ2 Сompact, анонс найближчим часом;

Xperia 5.1 (четвірна основна камера, 5G, 2K) — оновлення Xperia XZ2 і Xperia 5, анонс на MWC 2020 в лютому.

Що стосується оновлення середньорівневої пропозиції, всього очікується три моделі:

Xperia 10.1 (5G) — оновлення Xperia XA2 і Xperia 10, анонс на MWC 2020;

Xperia 9.1 (5G) — оновлення Xperia XA2 Ultra і Xperia 10 Plus, анонс на MWC 2020;

Xperia 8.1 (5G) — оновлення Xperia XA2 Plus і Xperia 8 для японського ринку, вийде після IFA2020 у вересні.