Ілюстрація REUTERS

Sony опублікувала черговий квартальний звіт, похвалившись рекордним операційним прибутком (головним чином завдяки стійкому попиту на мобільні фотосенсори) і рекордними продажами PS4 (102,8 мільйона одиниць - це другий результат в історії індустрії. Але є у Sony підрозділ, яке стабільно псує звіти й змушує японського виробника "червоніти". Звичайно ж, мова про підрозділ Mobile Communications (MC), відповідальний за випуск смартфонів.

Читайте такожSony представила новий смартфон (фото, відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Загальновідомо, що з продажами смартфонів у Sony все дуже погано, причому вже давно. Але завдяки стійкому зростанню розважального бізнесу та інших напрямів Sony без проблем перекриває збитки й не хоче залишати ринок смартфонів, щоб не пропустити зміну парадигм в галузі. Втім, паралельно Sony продовжує вживати різного роду кроки, щоб скоротити негативний ефект діяльності мобільного бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в минулому кварталі мобільний підрозділ, фінансові результати якого Sony з недавніх пір "приховує", встановив черговий антирекорд. За минулий квартал Sony продала... 0,6 мільйона смартфонів. І це найнижчий результат за всю історію. Для порівняння, роком раніше Sony продала 1,6 мільйона смартфонів, а за другий квартал 2019 календарного року - 0,9 мільйона. Цілком ймовірно, що продажі продовжуватимуть падати, враховуючи, що нічого для виправлення ситуації Sony не робить і жодних змін у стратегії виробника наразі не видно. Власне, останнє доповнення до актуальної лінійки - Xperia 8 на SoC Snapdragon 630 коштує цілих $500, і це відмінний приклад, чому все погано.

"Спочатку Sony прогнозувала гідні поставки смартфонів у розмірі 5 мільйонів одиниць на 2019 фінансовий рік (з 1 квітня 2019 року по 31 березня 2020 року), але пізніше була змушена переглянути це число до 4 мільйонів одиниць після особливо жахливого кварталу з квітня по червень. Тепер компанія знову змінила свої оцінки відвантаження", - підкреслює видання.

Минулий рік був найгіршим за всю історію Sony, якщо говорити про продажі смартфонів, а цей явно буде ще гіршим. Якщо спочатку Sony прогнозувала продати за підсумками 2019 фінансового року 5 мільйонів смартфонів, то після невдалого тримісячного періоду з квітня по червень вона зменшила прогноз до 4 мільйонів, а тепер ще раз скоригувала у бік зниження. Тепер Sony розраховує продати за підсумками фінансового року (з 1 квітня 2019 року по 31 березня 2020 року) загалом 3,5 мільйона смартфонів.

Наостанок - графік з динамікою зміни квартальних продажів смартфонів Sony. На діаграмі відображено результати двох попередніх кварталів - 0,9 і 0,6 мільйона смартфонів за підсумками другого і третього кварталів календарного року.

фото Sony