Ілюстрація REUTERS

Британська влада офіційно рекомендувала надати китайській корпорації Huawei обмежену участь у процесі запуску п'ятого покоління мобільного зв'язку (5G) на території Сполученого Королівства.

Читайте такожHuawei звинувачують в отриманні $75 мільярдів від уряду Китаю: компанія все заперечує

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Відео дня

"Рішення було прийнято на нараді представників провідних урядових відомств і служб безпеки напередодні засідання британської Ради національної безпеки, яка наступного тижня визначить, яке саме обладнання Huawei буде залучене до створення 5G", - йдеться в повідомленні.

Британський уряд планував укласти з Huawei контракт на постачання обладнання для мереж п'ятого покоління 5G, однак компанія опинилася в центрі скандалу, пов'язаного з технічним шпигунством і збиранням секретних даних за допомогою свого обладнання, і влада Сполученого Королівства вирішила взяти паузу в цьому питанні.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ, що вводить режим надзвичайного стану для захисту комунікаційної інфраструктури Сполучених Штатів від іноземних загроз. У зв'язку з цим Мінторг країни з 17 травня вніс Huawei до чорного списку через загрозу національній безпеці. У корпорації на це заявили, що здійснюють комерційну діяльність відповідно до закону.

20 травня 2019 року Мінторг видав Huawei тимчасову генеральну ліцензію терміном на 90 днів, яка відновлює право забезпечувати обслуговування мереж та надавати оновлення програмного забезпечення для мобільних пристроїв. 19 серпня її дія була продовжена ще на три місяці.

У серпні 2018 року Трамп підписав указ, який заборонив урядовим відомствам США використовувати обладнання, вироблене Huawei та китайською компанією ZTE.