Ілюстрація / REUTERS

Компанія Google припиняє співпрацю з китайським виробником смартфонів Huawei після указу президента США Дональда Трампа про заборону на використання обладнання цієї компанії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

Раніше випущені смартфони китайського виробника перестануть отримувати оновлення операційної системи Android.

Відео дня

Читайте такожHuawei подавши до суду на США через звинувачення у шпигунстві

Наступні покоління смартфонів Huawei не будуть мати доступ до сервісів Google, зокрема, таких популярних програм, як Google Play, Chrome, поштовий клієнт Gmail, YouTube і карти.

При цьому, в Huawei залишиться доступ до версії Android з відкритим вихідним кодом, яка відкрита для безкоштовного користування кожному, хто захоче. Але на технічну підтримку китайська компанія розраховувати не зможе.

У самій компанії Huawei побоюючись подібних кроків, раніше розробили власну операційну систему.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп 15 травня підписав указ про надзвичайний стан та заборонив американським компаніям використовувати закордонне телекомунікаційне обладнання, що становить ризик для національної безпеки.

Назви компаній або країн, що потенційно становлять загрозу національній безпеці, в тексті указу не згадуються. Однак представники адміністрації раніше говорили про загрозу з боку китайської телекомунікаційної компанії Huawei. У Вашингтоні припускають, що обладнання виробництва Huawei може використовуватися органами держбезпеки КНР в їх інтересах. У китайській компанії ці припущення заперечують.

Міністерство торгівлі США внесло телекомунікаційну компанію Huawei і 70 її філій у чорний список.