Ілюстрація REUTERS

Жителі Києва, Дніпра, Кривого Рогу та інших міст України скаржаться на проблеми зі зв'язком мобільного оператора «Київстар».

Читайте такожПослуга збереження номера: стало відомо, скільки українців змінили мобільного оператора

Про це повідомляє Інформатор Tech.

Відео дня

Як розповіли мешканці Києва, проблеми спостерігаються як зі зв'язком, так і з мобільним інтернетом. У Дніпрі ж проблеми в основному зі здійсненням дзвінків — користувачі просто не можуть зателефонувати на потрібний номер, адже виклик скидається. Також деякі жителі Дніпра відзначали, що у них немає проблем зі зв'язком, так що перебої можливі не у всіх.

У технічній підтримці оператора «Київстар» підтвердили, що у деяких користувачів дійсно можуть спостерігатися проблеми зі здійсненням вихідних дзвінків. Також у компанії відзначили, що подібні труднощі із здійсненням дзвінків спостерігаються не тільки в Дніпрі та Києві, а по всій території України. «Інженери компанії «Київстар» вже займаються усуненням технічних несправностей», — запевнили в техпідтримці.

За словами «Київстар», нормальна робота мережі повинна була відновитися орієнтовно до 15:00 30 січня.

Українці скаржаться на проблеми з мобільним зв'язком: що трапилося

У прес-службі "Київстар" також прокоментували ситуацію:

Як повідомляв УНІАН, мобільні оператори «Київстар», Vodafone і lifecell подали в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), спільну заяву про перерозподіл частот LTE в діапазоні 900 МГц, що дозволить розвивати мережі мобільного широкосмугового доступу на території України і реалізує бажання абонентів користуватися інтернетом не тільки в великих містах, але й в горах, на дорогах і в селах.