Ілюстрація REUTERS

Мобільні оператори України «Київстар», Vodafone і lifecell подали в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), спільну заяву про перерозподіл частот LTE у діапазоні 900 МГц.

Читайте такожУкраїна втратила перше місце в рейтингу дешевизни інтернету

Про це повідомила завідувачка сектору із забезпечення діяльності голови НКРЗІ Богдана Півень на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Узгоджені дії в дії. Вітаємо операторів Kyivstar, Vodafone Ukraine, lifecell з правильним рішенням, що дало формальний старт рефармінгу в діапазоні 900 МГц. 20 січня трьома операторами одночасно було подано спільну заяву про перерозподіл частот LTE 900 і окремі пакети документів із заявками на переоформлення ліцензій для подальшого отримання ліцензій на 4G», - написала вона.

Півень зазначила, що найближчим часом очікується позитивне рішення уряду про внесення відповідних змін до плану використання радіочастот і "відкриття" діапазону так званих низьких частот для технології LTE, що дасть змогу розвивати мережі мобільного широкосмугового доступу на території України і реалізує бажання абонентів користуватися інтернетом не тільки у великих містах, а й в горах, на дорогах і в селах.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет Міністрів України розширив діапазон для мобільного зв'язку, що сприятиме появі якісного інтернету в невеликих населених пунктах і віддалених регіонах, а також дасть змогу користуватися інтернетом навіть під час польоту в літаку.