Ілюстрація \ REUTERS

Apple погодилася заплатити компенсацію до $500 млн власникам старих iPhone, в яких телефони почали працювати повільніше після запуску нових версій iOS.

Читайте такожУ топ-10 найбільш продаваних смартфонів 2019 року увійшли пристрої тільки трьох виробників

Як повідомляє Reuters, Apple не визнала зловживань, але погодилася виплатити компенсацію, щоб уникнути судових витрат у цій справі.

Відео дня

Apple доведеться виплатити компенсацію в розмірі $25 власникам цілої низки старих версій iPhone в США. Ця сума може бути зменшена або збільшена залежно від того, якій кількісті людей доведеться платити компенсацію, але загальна сума не повинна бути меншою $310 млн. Мова йде про американських власників iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7Plus і SE, які встановили iOS 10.2.1 або більш пізні версії операційної системи, і про власників iPhone 7 і 7 Plus з iOS 11.2 і пізніші.

Після того, як власники таких iPhone встановили нову версію ОС, їхні смартфони почали гірше працювати, повільніше вантажити програми. Через це користувачі, вирішивши, що смартфон вийшов з ладу, міняли в гаджетах батарею або купували нові iPhone. В результаті Apple звинуватили в навмисному уповільненні роботи старих iPhone на нових версіях iOS.