Прихильники теорії змови вірять, що вежі 5G викликають коронавірус / скріншот фільму "Знаки"

Через поширювані у соціальних мережах конспірологічні теорії про зв'язок між розгортанням мереж 5G і пандемією коронавірусу, в Британії невідомі почали підпалювати вежі операторів.

Читайте такожМіжнародна компанія зі створення глобальної мережі OneWeb збанкрутувала через коронавірус

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на BBC.

Відео дня

"Минулого тижня підпали були зафіксовані в Ліверпулі, Ейгбурзі, Бірмінгемі та селищі Меллінг поруч з містом Сефтон, Мерсісайд. При цьому не все обладнання, знищене через підпали, навіть пов'язано з 5G", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, британський оператор ЇЇ підтвердив The Verge, що в Бірмінгемі загорілася вежа, яка надавала 2G, 3G та 4G зв'язок.

Джерелом дезінформації сталі групи в соціальних мережах, зокрема в Facebook, в яких досить популярною виявилася теорія про те, що новий коронавірус з'явився в китайському місті Ухань, тому що там на початку року почали розгортати мережу 5G і нібито тепер мобільний інтернет нового покоління сприяє поширенню коронавірусу.

Прихильники цієї конспірологічній теорії вірять, що електромагнітне випромінювання пригнічує імунну систему людини, тим самим допомагаючи вірусам і бактеріям проникати в організм.

Міністерство культури, ЗМІ та спорту (DCMS) Великобританії заявило в Twitter, що немає абсолютно жодних вірогідних доказів зв'язку між 5G та коронавірусом, поділившись посиланням на офіційні джерела і розбиранням дезінформації від незалежної організації Full Fact, яка займається перевіркою фактів.

Читайте також: