Студенти впевнені, що викладач пропагує сепаратизм / скріншот

Студенти одеського вищого навчального закладу зняли на відео, як викладач історії розповідає їм, що Україна - проект польських масонів.

Фрагмент лекції обурені студенти зафільмували й оприлюднили, йдеться у сюжеті ТСН.

Вони впевнені, що викладач пропагує сепаратизм і вимагають, щоби «історика» замінили, адже те, що їм викладають, нічого спільного з історією України не має.

Читайте такожСБУ почала кримінальне провадження через публікацію карти з «угорським Закарпаттям»

«Польські масони придумали проект Україна. В той час як місцеві жителі називалися малороси. Ма-ло-ро-сі-я… Щоб помститися за загибель найкращих синів польського народу, масони придумали Україну як політичний проект, щоб помститися Росії», - стверджує викладач на лекції.

Студенти стверджують, що викладач орієнтується на українофобську літературу, в якій гімн України називають бандерівським, мову – селянською, а саму Україну – міражем і фікцією. Окрім цього, лектор змушує писати студентів реферати за книжкою «Україна, якої не було».

«З моєї точки зору, через цей інцидент треба підняти питання щодо територіальної цілісності та суверенітету України… Це кримінальний злочин», - зазначив генеральний директор директорату вищої освіти МОН України Олег Шаров.

Як повідомляв УНІАН, в червні 2019 року в Одесі в парку культури і відпочинку ім. Горького чоловік побив жінку, яка зробила йому зауваження за антиукраїнські висловлювання.