Ілюстрація REUTERS

Зростання IT-галузі в країнах Центральної та Східної Європи сповільниться у 2020 році у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте такожСвітові поставки комп'ютерів скоротилися майже на 10% – дослідження

Про це сказано в дослідженні міжнародного інвестиційного фонду AVentures Capital.

Відео дня

У фонді зазначили, що вже в березні цього року багато IT-компаній регіону заявили про скорочення кількості клієнтів та угод.

Згідно з дослідженням, в цьому році компанії повинні будуть вдатися до скорочення зарплат і персоналу. В першу чергу, звільнення торкнуться фахівців з маркетингу, найму співробітників і продажу.

Експерти фонду прогнозують уповільнення у сфері розробок у зв'язку з тим, що великі компанії не будуть розширювати бізнес в умовах кризи, а також вдадуться до заморожування існуючих проектів.

Також, за прогнозом AVentures Capital, очікується скорочення угод зі злиттів і поглинань.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням аналітичної компанії International Data Corporation, світові витрати кінцевих споживачів на IT-інфраструктуру (сервери та корпоративні системи зберігання даних) у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 скоротяться на 3,4% у 2020 році у порівнянні з попереднім роком – до 88,6 мільярда доларів з 91,7 мільярда доларів у 2019 році.

За прогнозом голови Ради директорів української IT-компанії SoftServe Ярослава Любинця, економічна криза, що виник через епідемію коронавірусу у світі, може стати нагодою для української IT-галузі, яка залишається ефективною з точки зору витрат для іноземних інвесторів.

Довідка УНІАН. AVentures Capital - міжнародний інвестиційний фонд, який вкладає гроші в IT-стартапи, а також надає їм консультації.