Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple повідомила, що вона має намір повністю нейтралізувати свій вплив на зміну клімату протягом нинішнього десятиліття. Щоб досягти своєї мети стати вуглецево-нейтральним до 2030 року, вона має скоротити забруднення парниковими газами на 75%, а також скоротити теплове забруднення на 25%.

Читайте такожApple виграла апеляцію щодо спору з ЄС на 13 мільярдів євро

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"У 2019 році Apple скоротила викиди вуглекислого газу на 4,3 мільйона тонн. У порівнянні з піковими показниками 2015 року, викиди вуглекислого газу знизилися на 35%. Причому скорочення викидів вдалося досягти навіть в умовах зростання обсягів виробництва і продажу продукції. Тим не менше, навіть попри досягнутий прогрес, у 2019 році обсяг викидів вуглекислого газу компанією становив 25,1 мільйона тонн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Apple вдалося скоротити забруднення планети, використовуючи перероблені матеріали та підвищивши енергоефективність своїх продуктів. Зараз її продукція споживає в середньому на 73% менше енергії, ніж 11 років тому.

"Разом з тим компанія з Купертіно стверджує, що її діяльність пов'язана з викидами її об'єктів і діловими поїздками) стала вуглецево-нейтральним у квітні цього року. У 2018 році компанія оголосила, що купить досить відновлюваної енергії для забезпечення своєї глобальної діяльності", - підкреслює видання.

Але вирішити завдання зі скороченням викидів від виробництва продукції компанії буде нелегко. У 2019 році саме виробничі викиди склали 76% її вуглецевого сліду.

Щоб розв'язати цю задачу, Apple прагне співпрацювати з постачальниками, які працюють на поновлюваних джерелах енергії. Зазначається, що понад 70 постачальників взяли на себе зобов'язання використовувати лише відновлювану енергію для виробництва продукції для Apple.

За оцінками компанії, це скоротить викиди вуглекислого газу еквівалентно щорічній відмові від 3 мільйонів автомобілів.