Зеленський впевнений, що процес діджиталізації України незворотній / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що процес перетворення України на цифрову державу вже незворотній.

Читайте такожЗеленський підписав указ для залучення в Україну білоруських ІТ-фахівців

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час Diia Summit з презентацією нових сервісів і цифрових документів в мобільному додатку "Дія" і нових онлайн-послуг.

Відео дня

"Рік тому держава в смартфоні була лише мрією. Сьогодні, коли мобільним додатком "Дія" користуються 5 мільйонів громадян, це вже точно початок нової реальності. Реальності, де Україна буде цифровою, сучасною, комфортною для людей. Цей рух вже не зупинити. Цей шлях вже незворотній. Вірю в це. Робимо це", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що в його передвиборчому штабі, коли створювалася програма кандидата в президенти, була поставлена амбітна мета - "держава в смартфоні".

"Тоді багато крутили, вибачте, пальцем біля скроні й говорили, що все це неможливо. Але вже через рік в Apple store і Google Play громадяни України змогли завантажувати мобільний додаток"Дія". Отримувати дозволи в Електронному кабінеті забудовника. Не відходячи від комп'ютера, реєструвати СПД за 15 хвилин, тобто - відкривати власну справу швидше, ніж у більшості країн світу. Користуватися сервісом е-малюка та отримувати послуги за однією заявою в пологовому будинку або онлайн. Вже через рік ми стали четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права і першою країною в світі, що має цифровий паспорт. За допомогою якого можна подорожувати або відкрити банківський рахунок просто онлайн", - підкреслив він.

Водночас президент зазначив, що це лише десята частина від планів.

"І це тільки початок на шляху до цифрової держави, де сто відсотків послуг буде онлайн, а бюрократія і корупція стануть нетиповим явищем. Цифрова Україна - це не тільки зручно. Це і потужний економічний розвиток, адже частка цифрової економіки у світі дуже швидко зростає", - заявив Зеленський.