фото Samsung

Компанія Samsung сьогодні досить несподівано представила Galaxy Z Flip 5G - оновлену версію відомої розкладачки з гнучким екраном.

Читайте такожSamsung показала Galaxy Note 20 Ultra в новому кольорі за місяць до анонсу

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Очікувалося, що Galaxy Z Flip 5G дебютує на майбутній презентації флагманської лінійки смартфонів Galaxy Note20, яка відбудеться 5 серпня. Але, очевидно, Samsung вирішила трохи розвантажити програму прийдешнього заходу Galaxy Unpacked", - йдеться в повідомленні.

фото Samsung

Відмінностей між Galaxy Z Flip і Galaxy Z Flip 5G лише три: нова платформа - Snapdragon 865+ (замість Snapdragon 855+), доповнена зовнішнім модемом 5G (Snapdragon X55), і два нових кольори корпусу - Mystic Bronze і Mystic Grey. Ще одна маленька відмінність - версія з 5G на 0,1 мм товщі в області шарніра за тієї маси в 183 грам. В іншому ж нічого не змінилося (ані за дизайном, ані за частиною характеристик).

фото Samsung

Внутрішній екран Galaxy Z Flip 5G - той самий Dynamic AMOLED Infinity Flex діагоналлю 6,7 дюйма роздільною здатністю Full HD+, а зовнішній - Super AMOLED з діагоналлю 1,1 дюйма роздільною здатністю 300х112 пікселів. Обсяги пам'яті теж без змін - 8 ГБ ОЗУ та 256 ГБ флеш-пам'яті. Щодо камери жодних змін: подвійна основна на 12 Мп і фронтальна камера з розподільчою здатністю 10 Мп. Місткість акумулятора становить 3300 мА-год.

фото Samsung

У США продажі Samsung Galaxy Z Flip 5G стартують 7 серпня, ціна - 1450 доларів. Тобто, на 70 доларів дорожче оригінальної версії з 4G. В Україні оригінальна Galaxy Z Flip пропонується за рекомендованою ціною 41 999 гривень і навряд чи нова модель Galaxy Z Flip 5G буде продаватися на українському ринку (принаймні, офіційно).

На заході 5 серпня, окрім Galaxy Note20 і Galaxy Note20 Ultra, про які вже відомо майже все, також очікується дебют нового гнучкого смартфона Galaxy Z Fold 2, TWS-навушників Galaxy нирки золото Live і планшетів Galaxy Tab S7.

Galaxy Z Flip 5G - це вже третій смартфон на новому флагманському процесорі Snapdragon 865+ за сьогодні. Раніше дебютували нові геймерські смартфони Lenovo Legion Phone Duel та ASUS ROG Phone 3.