Ілюстрація REUTERS

Британський уряд звернувся до Японії з проханням надати допомогу в розвитку телекомунікаційної мережі 5G без залучення китайської компанії Huawei.

Про це повідомляє Nikkei.

Альтернативними постачальниками обладнання 5G названо японські компанії NEC Corp і Fujitsu Ltd.

Відео дня

Читайте такожБританія відмовилася від обладнання Huawei в мережі 5G

Великобританія має на меті залучити японські компанії до конкуренції з іншими телекомунікаційними компаніями, такими як шведська Ericsson і фінська Nokia, щоб сприяти розробці недорогих продуктів, прийнятних для британських телекомунікаційних компаній.

Huawei: історія конфлікту

У 2018 році директора ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei та ZTE через ризик шпигунства.

У травні 2019 року США внесли китайську Huawei до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання Huawei.

У травні 2020 року голова Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії Huawei.

1 липня 2020 року Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTEзагрозою національній безпеці.

13 липня 2020 року в Huawei заявили, що сподіваються на відстрочку до 2025 року в питанні відсторонення компанії від розгортання 5G у Великобританії.

15 липня 2020 року прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розпорядився повністю очистити британську мережу 5G від обладнання китайської компанії Huawei до 2027 року.