Кошти FCC тепер недоступні / ілюстрація REUTERS

Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії «Huawei» і «ZTE» загрозою національній безпеці.

Про це йдеться в заяві комісії.

Читайте такожHuawei втратила ключового постачальника чіпів через санкції США

Відео дня

Після такої заяви гроші американського фонду загальних послуг FCC не можна буде використовувати для придбання, обслуговування та підтримки будь-якого обладнання або послуг, вироблених цими компаніями.

Федеральна комісія зазначає, що «Huawei» і «ZTE» мають тісні зв'язки з Комуністичною партією Китаю, військовим відомством КНР і підпорядковуються китайському законодавству, що зобов'язує їх співпрацювати з розвідувальними органами держави.

«Ми не дозволимо Комуністичній партії Китаю використовувати уразливість мережі та поставити під загрозу нашу критично важливу комунікаційну інфраструктуру», — йдеться в заяві FCC.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році директора ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не радять купувати техніку китайських компаній «Huawei» і «ZTE» через ризик шпигунства.

У травні 2019 року США внесли китайську «Huawei» до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання «Huawei».

У травні 2020 року голова Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії «Huawei».